Головна » 2021 » Вересень » 24

Для мистецького спільноти ім’я українського композитора Мирослава Скорика стало синонімом мистця мислителя, неперевершеного віртуоза музичної думки, знавця українського мелосу. Він відомий в Україні та світі змішуванням стилів і традицій, використанням у симфонічній музиці народних мотивів. Серед його творів є і опера, і естрадні пісні, і музика до фільмів, і складні вокальні концерти.
    Сміливо можна стверджувати, що він був і залишається справжнім метром української класичної музики та одним з найяскравіших представників сучасного покоління композиторів.
    Мирослав Скорик був ініціатором і співзасновником багатьох міжнародних музичних фестивалів, художнім директором Київської опери, співголовою Спілки композиторів України.
    За багаторічну плідну працю композитор був нагороджений численними державними нагородами, найвищою серед яких було присудження у 2008 році звання Героя України за видатні особисті заслуги перед державою у розвитку національного музичного мистецтва, багаторічну плідну композиторську, педагогічну і громадську діяльність  
    Цю світлу постать ми добре пам’ятаємо, були учасниками прем’єр його блискучих творів, захоплювалися його майстерністю та вишуканим гумором. І тому, сьогодні, для нас особливим святом є вшанування пам’яті композитора встановленням Державної премії України імені Мирослава Скорика.

Міністерство культури та інформаційної політики України

Категоря: НОВИНИ | Переглядів: 157 |

^НА ПОЧАТОК

6 жовтня 2021 року о 11:00 год. у приміщенні художньо-виробничих майстерень (вул. Пантелеймона Куліша, 6а) Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької (МАЛЯРКА), відбудеться творча зустріч з викладачами мистецьких навчальних закладів, із серії «В майстерні художника», «РОЗМОВА ПРО ЄВГЕНА ЛИСИКА (1930-1991)», присвячена творчому та життєвому шляху українського театрального художника-сценографа, лауреата національної премії України імені Тараса Шевченка, народного художника України Євгена Лисика та презентація альбому, в якому зібрано понад 550 робіт мистця. Серії, які показують шлях розвитку художника, розкривають постать Лисика як людини, вчителя, мислителя. 
    Про мистця своїми рефлексіями ділитимуться донька - Анна Лисик, художниця декоративної кераміки, член Національної спілки художників України, Таде́й Риндза́к — український театральний художник, народний художник України, лауреат Премії ім. А. Ф. Шекери у галузі хореографічного мистецтва, лауреат Премії імені Федора Нірода, Любоми́р Медві́дь — український маляр, професор, заслужений діяч мистецтв України, народний художник України, академік національної академії мистецтв України.
    Захід відбудеться в рамках підвищення кваліфікації викладачів. По завершенні, видаються Сертифікати кількістю 2 академічні години/0,06 кредити ЄКТС.

Приклад сертифікату про участь

 

Категоря: НОВИНИ | Переглядів: 499 |

^НА ПОЧАТОК

Музичний лекторій: 
Лекція-відеопрезентація Роксоляни Гавалюк «ЛЬВІВ І МОЦАРТ»
29 вересня 2021 року
«Львівський палац мистецтв» - конференц-зал
(вул. Коперника, 17). 

     З метою запобігання поширення випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2, у Львівській області просимо дотримуватися рішення Державної комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася 21 вересня 2021 року та протоколу позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 21.09.2021 №24.

10:00 – реєстрація, брейк-кава
11:00 - лекція-відеопрезентація
Кількість - 100 осіб.

Приклад сертифікату про участь

Категоря: НОВИНИ | Переглядів: 910 |

^НА ПОЧАТОК
Форма входу
Категорії розділу
НОВИНИ [329]
КОНКУРСИ 2022
КОНКУРСИ 2022
КУРСИ
ВЕБІНАРИ 2022
Акрополіс
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
facebook.com
ЛОДА
МКУ
УКФ
Методичний центр
Рада директорів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0