Головна » 2015 » Грудень » 29 » Фестиваль в пам’ять піаніста Романа Савицького.
04:07
Фестиваль в пам’ять піаніста Романа Савицького.

Фестиваль в пам’ять піаніста Романа Савицького.

 

           У Трускавці, при підтримці департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації, успішно відбувся VIII фестиваль-огляд юних піаністів присвячений пам’яті відомого педагога, піаніста й музично-громадського діяча Романа Савицького (1907-1970).

Митець отримав професійну освіту у знаменитого Василя Барвінського у Львові, а згодом у Європі, після чого активно гастролював містами України, США, Канади, Німеччини, пропагуючи шедеври не тільки світової класики (Й.Бах, Л.Бетовен, Ф.Ліст, Ф.Шопен), а й перлини української музики, зокрема твори М.Лисенка, В.Барвінського, Н.Нижанківського та ін..

Організатором фестивалю-огляду виступила Трускавецька школа мистецтв, в особі директора Ігоря Нича, яка цього року за популяризацію творчого доробку відомого піаніста удостоєна імені Романа Савицького.

У музичному святі брали участь 78 юних музикантів із 43 мистецьких шкіл області, які виконували твори Р.Савицького та інших відомих авторів.

Після виступу всі учасники були нагороджені пам’ятними відзнаками, призами та подарунками ( альбомами музичної та художньої літератури).

Цього року більше навантаження й відповідальності випало на журі фестивалю, до якого увійшли знані піаністи-педагоги й методисти: кандидат мистецтвознавства, професор, член НСК України та Асоціації педагогів України  Наталія Кашкадамова, кандидат мистецтвознавства, голова циклової комісії спеціального фортепіано Дрогобицького музичного училища
ім. В.Барвінського Людмила Садова, доктор філософії, завідувач кафедри музикознавства та фортепіано Дрогобицького педагогічного університету
ім. І.Франка Людомир Філоненко, методист вищої категорії департаменту з питань культури Ірина Лотошинська.

Н.Кашкадамова у своєму виступі наголосила, що кількість виконавців аж ніяк не вплинуло на якість підготовки й виступів, а навпаки – сприяло, передусім, здоровій конкуренції, а також показало, що в нашій державі підростає талановита молодь.

Отже, фестиваль-огляд пройшов на високому фаховому рівні і виконав свою основну мету – виявити талановиту молодь і сприяти популяризації перлин світової класики й фортепіанної спадщини українських композиторів.

Переглядів: 553 |
Форма входу
Категорії розділу
НОВИНИ [329]
КОНКУРСИ 2022
КОНКУРСИ 2022
КУРСИ
ВЕБІНАРИ 2022
Акрополіс
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
facebook.com
ЛОДА
МКУ
УКФ
Методичний центр
Рада директорів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0